Znič ju nespokojnosťou

https://www.pexels.com/photo/silhouette-of-woman-leaning-on-metal-railings-with-background-of-body-of-water-by-the-shoreline-205000/

  • 14. Sep '17
  • 3 minúty
  • 2581
  • 46

Satanov zámer s každou ženou

Drahá Lilith,

je to od teba veľmi milé, že si mi napísala! Veľmi sa z toho teším. Krutodlak, chudáčisko, sa naozaj snaží, no nerozumie ženskému uhlu pohľadu. Samozrejme, že mu to nezabránilo správať sa tak, ako keby všetko vedel, a ak som mu to nevravela tisíckrát, tak ani raz. Som presvedčená, že bude omnoho príjemnejšie, ak to ponecháme len medzi nami dievčatami.

Z tvojho listu som pochopila, že si dostala viac komplikovaných prípadov naraz, s ktorými si máš poradiť. Určite si vyčerpaná. Tie smiešne sekretárky na centrále nemajú ani tušenia ako sa vybavuje takáto úloha, a ja zas netuším, ako im dovolili čokoľvek riadiť.

Dnes ti píšem, aby sme prebrali nespokojnosť. Momentálne nezáleží na tom, ktorej konkrétnej témy sa nespokojnosť týka. Len hľadaj hocijaký kútik, alebo škáru v ich duši, do ktorej môžeš zasadiť semeno nespokojnosti s istotou, že zapustí korene. Pri niektorých ženách by bolo asi najlepšie, ak by si semeno zasadila niekde pri téme ich výzoru: ich tváre, váhy, postavy.

V nepravdepodobnom prípade, že by semeno korene nezapustilo, uchop sa témy vzťahov. Nespokojnosť s manželom, nespokojnosť bez manžela, nespokojnosť s deťmi, nespokojnosť bez detí — semená nespokojnosti môžu vyrásť na akomkoľvek type pôdy, a preto sú také efektívne. Skutočne na hocičom: premrhané príležitosti, krivda, ktorá na nich bola spáchaná, nesplnené ambície. Všetky tieto príklady sú vhodné možnosti, kde sa dá začať.

Prvý krok pri každom tvojom dievčati je nájsť niečo malinké a príjemné, kvôli čomu sa budú cítiť nešťastne, a následne sa o to starať. Starať sa o to znamená, že budeš držať ich pozornosť sústredenú na tú jednu vec, a zabrániš im v tom, aby si všimli stav svojej vlastnej duše. Upriamuj ich pozornosť na zlyhania ich manželov („nevyzerá, že by mu záležalo na mojich potrebách“) a nie na ich vlastné srdce. Nech sa „pozerajú do zrkadla“, ak dovolíš.

To zjavne znamená, že ich musíš držať preč od knihy Nepriateľa. Ak sa ti nepodarí odlúčiť ich od knihy úplne, môžeš to obrátiť na svoju výhodu, a to tak, že jednoducho budeš udržiavať všetky ich myšlienky v sústredení na to, ako ich manželia nežijú podľa inštrukcií, ktoré tá kniha obsahuje. Toto môže veľmi dobre poslúžiť tvojmu zámeru.

Taktiež nie je zlé, ak ich budeš viesť k tomu, aby sa o svojej nespokojnosti rozprávali s priateľmi, pokiaľ, samozrejme, sú to tí správni priatelia. Je v tvojom záujme podporovať priateľstvo, ktoré bude tú nespokojnosť kŕmiť a starať sa o ňu, a nie vytrhávať jej korene. Dokonca aj modlitebné skupinky a mentorstvo sú skvelými miestami, ak to celé budeš správne riadiť.

Keď sa nespokojnosť dobre rozvinie a začne prekvitať, budeš mať pred sebou dokonale ľahkú prácu. Nespokojnosť môžeš naviesť na množstvo smerov, chce to iba malú dávku kreativity. Predstav si nespokojnosť ako iskričku. Potrebuješ ju iba dostať medzi čakajúcu hromádku triesok a čoskoro sa rozšíri ďalej.

Povedzme, že u jedného z tvojich subjektov vytvoríš dostatočnú nespokojnosť s jej manželstvom. Bude ťa stáť trošku námahy nasmerovať jej pozornosť na ostatné manželstvá, ktoré sa jej budú zdať lepšie, ako jej vlastné. Neskôr už z toho ľahko rozdúchaš spaľujúcu žiarlivosť voči jej priateľke, alebo sestre. A ak toto nezvládneš obrátiť v zničené priateľstvo, nechcem mať s tebou už nič spoločné. Klamstvá, ohováranie, podvádzanie, odmietanie odpustiť, to všetko dokážeš ľahko dosiahnuť, ak sa nespokojnosť dobre rozvinie.

Avšak jedno z mojich najobľúbenejších miest, kam zamieriť, je horkosť. Je tak lahodne dlhodobá a je veľmi potešujúce sledovať, ako sa v nej subjekt čoraz viac scvrkáva. Samozrejme, chýba tomu veľkolepá okázalosť cudzoložstva, no z dlhodobého hľadiska často prináša viac uspokojenia. Ak to dotlačíš do extrému a navedieš svoj subjekt do niečoho tak očividného ako cudzoložstvo, je pre ne príliš ľahké z ničoho nič všetko oľutovať a celá tvoja ťažká práca vyjde navnivoč. Horkosť, však, dosiahne tie isté výsledky, no oveľa spoľahlivejšie.

Sprav z nej nespokojnú ženu, presvedč ju, že nestojí za nič a potom ju dožeň ku všetkým druhom sebazničujúcich sklonov. Sprav ju otrokom krásy a nechaj, aby jej nespokojnosť držala v ruke bič, ktorý jej nedá odpočinúť. A keď sa ti podarí dohnať ju do hlbokej pýchy a zahĺbenosti do seba, potom sa budeš môcť pohodlne usadiť a byť spokojná so svojou prácou. Iróniou je, že tie pochabé ženy si asi nikdy neuvedomia, či sú posadnuté vlastnou krásou, alebo sa úmyselne poškodzujú, je to pre nás to isté. V každom prípade, vyhrávame my.

Ako vždy, pozdravuj odo mňa toho starého vrtáka Krutodlaka.

Tvoja milujúca tetuška,

Duessa

Rebekah Merkle © DESIRING GOD. WEBSITE: DESIRINGGOD.ORG

PÔVODNÝ ČLÁNOK NÁJDETE NA: WWW.DESIRINGGOD.ORG

4,6/5 (9 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.