Skutočná krása

Bőr Benedek photo @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/borbenedek/19906433172/

  • 10. Nov '15
  • 1 minúta
  • 3824
  • 77

Na titulných stranách časopisov, vo filmoch, v televízii, vo videoklipoch vidíme samých pekných ľudí.

Na titulných stranách časopisov, vo filmoch, v televízii, vo videoklipoch vidíme samých pekných ľudí. Akoby nám hovorili, ak chceš byť niekto, musíš dobre vyzerať. A tak sa mnohí ženú za krásou, úspechom, za tým aby boli dostatočne cool. Podstupujeme diéty, hľadáme správny účes, správne oblečenie, značku v ktorej máme pekný zadok.

Ale čo je skutočná krása? Kedy sú muž a žena skutočne pekní? Stačí na to výzor?

Nedávno som v parku videl peknú ženu so svojím malým synom. Bola pekná až kým neotvorila svoje ústa. Kričala, vulgárne na syna nadávala. Bolo mi ho ľúto.

Nuž výzor nestačí.

Pekný človek je ten, kto má dobré srdce. Kto dokáže načúvať, kto nie je arogantný. Kto sa nevyvyšuje, nepredvádza, vie sa s inými radovať a vie s nimi smútiť. Je to človek, ktorý naše vnútro občerství a rozžiari.

Keď sa na to pozrieme z tohto pohľadu, zistíme, že pekných ľudí okolo nás až tak veľa nie je.

Skutočnú krásu totiž nikto nedokáže predstierať. Človek jednoducho koná podľa toho aké je jeho vnútro. Dobrý strom rodí dobré ovocie. Zlý strom rodí zlé ovocie.

O Ježišovi je napísané, že nemal výzor, ktorý by sme obdivovali. Predsa bol najkrajším človekom na svete. Konal krásne skutky. Nevyvyšoval sa, nebol arogantný. Podával pomocnú ruku… Obetoval sa za nás a otvoril nám cestu do neba.

Chceš byť pekný? Konaj krásne skutky.

Bolo by super, keby sme odhodili pomýlené predstavy o kráse, ktoré máme z časopisov, filmov, televízie a vydali sa na cestu za skutočnou krásou.
Smer nám Ježiš už naznačil…

Slavo Slávik 2015. Slovenské evanjelizačné stredisko.

4,8/5 (24 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.