Skrytý význam Vianoc II.

https://www.pexels.com/photo/gift-present-macro-bokeh-76931/

  • 4. Dec '17
  • 1 minúta
  • 3012
  • 16

Ak sa stanete kresťanom, budete musieť nájsť odvahu robiť veci, ktoré naša kultúra považuje za absolútne šialené. Budete musieť poprieť sám seba.

„Kto chce prísť za mnou, nech zaprie sám seba… “ (Lk 9:23) Naša spoločnosť nám neustále opakuje nedotknuteľné pravidlo: „Buď verný sám sebe,“ aby sme neustále pracovali na splnení najtajnejších snov a uspokojení najhlbších túžob. No pri tejto životnej filozofii vyvstávajú obrovské problémy. Začína to skutočnosťou, že pocity sa časom menia a veľmi často sa dostávajú do vzájomného rozporu.

Napriek tomu je to prevládajúci názor, a preto je volanie kresťana také šokujúce. Moderný človek potrebuje dávku odvahy, aby sa vzdal práva na sebaurčenie, no je to presne to, čo sa od neho vyžaduje. Ak chcete mať Ježiša v centre života, musíte Ho poslúchať bezpodmienečne. Budeme o tom viac hovoriť v 5. kapitole.

Viem, že to naháňa strach, ale je to zároveň aj dobrodružstvo — Jeho panovania. Ako väčšina mladých dospievajúcich, aj ja som zápasil so sebapoznávaním, s hľadaním toho, „kto som“. Keď som zvažoval kresťanstvo, premýšľal som: „Nechcem sa stať kresťanom, ak nebudem môcť zostať sám sebou.“ Teraz však, keď hľadím 40 rokov späť, uvedomujem si, že som v tom štádiu života nemohol ani len tušiť, čo skutočne v srdci mám. Iba ak Mu dáme svoju úplnú vernosť, dostaneme od Neho to, čo najviac potrebujeme. Potrebujeme, aby nám dal meno. On nás stvoril. On vie, kto sme, na čo nás stvoril, na čo sa najviac hodíme. Znamená to, že nemôžeme spoznať kým sme, dokiaľ nám On nevstúpi do života a kým skrze poslušnosť nespoznáme svoju skutočnú identitu.

Preto majte odvahu vzdať sa kontroly nad životom, odovzdať sa Mu a začať s Ním celoživotné dobrodružstvo. Čo je Ježišovým celkovým poslaním?

TIMOTHY KELLER © EVS — UKÁŽKA Z KNIHY Skrytý význam Vianoc

4,6/5 (17 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.