Pán Boh nevypočul moju modlitbu

https://www.pexels.com/photo/nature-fashion-person-woman-1002/

  • 18. Apr '16
  • 4 minúty
  • 12071
  • 129

Toto som sa naučila.

Ak ste v 90-tych rokoch počúvali country hudbu, potom určite poznáte pieseň Gartha Brooksa „Unanswered prayers“ (Nevypočuté modlitby). Aj keď vás country nenadchla, tá pieseň bola taká populárna, že aj ten, čo country neznáša (to musí byť chudák), si ju pohmkával.

„Niekedy ďakujem Pánu Bohu za nevypočuté modlitby.
Nezabúdaj, keď hovoríš s mužom o poschodie vyššie,
to, že neodpovedá, neznamená, že sa o teba nezaujíma.
Najväčším darom od Pána Boha niekedy
sú nevypočuté modlitby.“

Pieseň rozpráva príbeh o šťastne ženatom mužovi, ktorý náhodou stretne počas futbalového zápasu svoju študentskú lásku. Spomenie si, ako sa urputne modlil, aby sa stala jeho dievčaťom. Vtedy k nemu prichádza manželka, láska jeho života, a on ďakuje Pánu Bohu, že tú modlitbu nevypočul.

Bola som na strednej škole, keď som si tú pieseň obľúbila.

Spomínam si, mala som šestnásť a bola tak trochu teatrálna. Ležala som na zemi v mojej izbe, počúvala túto pieseň a rozmýšľala o chlapcovi, do ktorého som bola zaľúbená. Modlila som sa, aby sme my takto nedopadli. O štyri roky neskôr som sa za neho vydala. Sme svoji už takmer 14 rokov.

Až po niekoľkých rokoch manželstva som zažila, aké to naozaj je sedieť v tme nezodpovedaných modlitieb. Po prvýkrát v mojom pohodlnom privilegovanom živote prišla bolestivá skutočnosť, ktorá zmenila môj život. Zasiahla ma priamo na najcitlivejšom mieste a zrazila na kolená.

Na niektoré moje modlitby Pán Boh neodpovedal tak, ako som dúfala, ale čoskoro ich naplnil iným spôsobom. Vtedy som Mu ďakovala, že je taký rýchly, a uznala som, že Jeho plán je oveľa lepší než môj.

Iné modlitby môjho srdca neboli tak rýchlo naplnené.

Zdalo sa mi, že od nich závisí môj život. Možno také modlitby poznáte. Možno práve teraz prežívate obdobie, v ktorom sa takto modlievate. Také modlitby nás privádzajú na kolená, úpenlivo prosíme, aby nám Pán Boh nejako odpovedal, ale namiesto toho počujeme len ohlušujúce ticho.

Roky som sedela v takom tichu, modlila som sa a naliehavo žiadala.

Prosila som Pána Boha, aby som sa stala mamou. Modlila som sa, aby vyriešil moju záhadnú neplodnosť. Úpenlivo som Ho žiadala, aby do môjho lona vložil vytúžené dieťatko.

Modlila som sa túto modlitbu dlhé roky a mala som pocit, že odpoveďou na môj plač je len obrovské ticho. Mala som zlomené srdce. Odvtedy prešlo už viac ako sedem rokov.

Dnes som za tým.

Môžem sa obzrieť späť na to, čo bolo, a jasne vidím, ako Pán Boh konal. Ako veľmi ma miloval.

Dnes sa môžem dívať na moje deti, na tri úžasné ľudské bytosti, ktoré ma volajú mamou. Pochádzajú z lona inej ženy a mojimi sa stali po adopcii. S jasotom môžem ďakovať Pánu Bohu za nevypočuté modlitby.

Keď tak robím, uvedomujem si, že dnes sa modlím inak ako pred rokmi.

Je to tým, čomu som sa vtedy, keď Pán Boh neodpovedal na moje modlitby, naučila. A to, že možno, ale naozaj len možno, sa modlím za nesprávne veci.

Netvrdím, že bolo nesprávne či zlé modliť sa, aby som otehotnela alebo túžiť po deťoch. Hovorím len, že cez túto skúsenosť som sa naučila, čo to je pátrať po Božom pláne pre môj život viac, ako snažiť sa Ho presvedčiť o svojom.

To neznamená, že by sme sa mali prestať modliť za veci, na ktorých nám v živote záleží.

Určite sa ďalej modlime za uzdravenie, prácu a obnovenie vzťahov. Vytrvajme v modlitbách za bezpečie, pokoj a Božiu starostlivosť. Pán Boh chce, aby sme Mu to predkladali. To, čo navrhujem a čomu ma naučila každá jedna nevypočutá modlitba, je všetko Mu to prinášať s očakávaním na Neho.

Povedať: „Pane Bože, viac ako čokoľvek iné chcem to, čo chceš pre mňa Ty.“

Alebo tak, ako povedal Pán Ježiš: „Nie moja, ale Tvoja vôľa nech sa stane.“

Priatelia, je to odvážna modlitba. Je totiž pravdepodobné, že Pán Boh, ktorý nás stvoril a ktorý nás miluje viac, ako sme schopní pochopiť, Pán Boh, ktorý mal určitý zámer a cieľ, keď nás dal na túto zem, nám chce dať väčšie a dôležitejšie veci než čokoľvek, za čo sa modlíme.

Jeho láska a starostlivosť o nás je príliš veľká na to, aby ju dával skúpo.

Stále prosím Pána Boha o určité veci v mojom živote, aby sa stali, či nestali, pretože verím, že On sa stará o to, po čom túžim a aké nádeje ukrývam hlboko v srdci.

Ale viac než to. Viem, že Jeho plán pre môj život odplavuje moje plány ako voda. A tak sa učím, viac a viac, prichádzať k Pánu Bohu s očakávaním a pýtam si od Neho také srdce, ktoré túži po Jeho zámeroch.

Heather Avis
Pôvodný článok nájdete na: storylineblog.com

4,8/5 (45 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.