Logan: Wolverine

  • 30. Mar '17
  • 2 minúty
  • 7362
  • 6

Vysoké hodnotenia a trailer vás presvedčia ísť do kina.

Vysoké hodnotenia a trailer vás presvedčia ísť do kina. Podmanivá titulná pieseň “Hurt” v podaní Johnnyho Casha je pre tento film ideálnou voľbou. V závere počas titulkov zaznie ďalšia cashovka „The man comes around“. Ale to už väčšina ľudí vstáva z kresiel a odchádza z kina.

LOGAN: WOLVERINE je 9. časť série. Film je inšpirovaný komiksom “Old man Logan”. Príbeh sa odohráva v roku 2029, kedy sú mutanti na hrane vyhynutia. Hlavný hrdina Logan (Hugh Jackman) je na dne a na svet zabúda riešením bežných starostí. Každý deň pendluje ako taxikár na hranici Mexika a USA. Stará sa o zoslabnutého Charlesa Xaviera, ktorý bol niekedy jedným z najmocnejších mutantov, dostáva Alzheimerovu chorobu a stráca pamäť. Obidvaja sú na hrane svojich síl. Loganova schopnosť rýchlej regenerácie vyprcháva. Jeho životná sila už nie je to, čo bola. Hrdina — Wolverine je zlomenejší, zraniteľnejší a intímnejšie vykreslený. 

Do príbehu vstupuje 11 ročné dievča. Nesie Loganove črty a schopnosti. Je mu až príliš podobná. Životom zničený Logan zápasí s tým, pustiť si ju bližšie k sebe. Odel sa samotou, aby sa nikomu, koho miluje, už nikdy nič nestalo.

Vykreslenie základných postáv na pokraji ich života a síl je smutným a zároveň pekným kontrastom ku generácii nových mutantov. Celým filmom sa nesie pachuť sentimentu, no aj niečoho nového. Čas si príde pre každého — aj pre mutantov. Je zaujímavé pozorovať, ako to postavy vnímajú.

Film má 132 minút. Nenudí. Scény sú brutálne. Dafne Keen (dievča s Loganovými črtami) je v niektorých scénach vykreslená ako nezastaviteľný vraždiaci stroj. Film je mládeži do 17r. neprístupný.

Na premýšľanie:
Jar, leto, jeseň už v Loganovom živote prešli. Zažíva zimu. Rezignoval. Vidíme to na mnohých životoch okolo. Mnohí v starobe akoby rezignovali. Z rôznych príčin. Choroba, samota, únava, strata životnej energie, všetko trvá dlhšie, pamäť už neslúži… Len čakajú na smrť. 
Vidíme však aj starých ľudí, pre ktorých je “zima” v živote pekným obdobím. Túžite preto byť v ich blízkosti. V ich očiach stále vidíte chuť a radosť žiť. 
Ako sa dá pripraviť na starobu? Akým starcom sa stávam? 

V tejto časti X-menov vidíme stret generácii. V závere jedna odchádza, druhá prichádza. 
Čo dobré sme prijali od predošlých generácií? 
Čo by sme chceli, aby nám odovzdali? 
Čo dobré raz my chceme odovzdať? 

DUŠAN HAVRILA 2017. SLOVENSKÉ EVANJELIZAČNÉ STREDISKO.

4,3/5 (8 hlasov)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.