Hľadanie dobrodružstva

Sylvain Bourdos @ Flickr.com, https://www.flickr.com/photos/sylvainbourdos/5124003701

  • 12. Jan '12
  • 3 minúty
  • 5104

Lezenie po skalách, lezenie ľadu, horolezectvo — nech by ste navrhli akýkoľvek adrenalínový šport, bol som za. Súťaženie som mal v krvi. Ako „puberťák“ som založil tlačiareň, na ktorú som bol veľmi hrdý. Bol som sebecký? Úprimne? Áno.

Lezenie po skalách, lezenie ľadu, horolezectvo — nech by ste navrhli akýkoľvek adrenalínový šport, bol som za. Súťaženie som mal v krvi. Ako „puberťák“ som založil tlačiareň, na ktorú som bol veľmi hrdý. Bol som sebecký? Úprimne? Áno.

Ako podnikateľ som si myslel, že všetko pracuje pre mňa. Dokonca som aj ľudom hovoril, že som kresťan, pretože to dobre znelo. Ale vedel som, že je to iba akási nálepka, keďže v skutočnosti som sa necítil byť kresťanom. Spolu s manželkou sme naše deti povzbudzovali, aby skúmali rozličné náboženstvá a verili, v čokoľvek, čo sa im páčilo.

Odvracanie sa

Ako dieťa som zanevrel na kresťanstvo po tom, čo moja teta spáchala samovraždu. Hoci si to nevybrala sama, teta bola aktívne zapojená do činnosti britského cirkevného zboru, v ktorom som vyrastal. Bola nútená k striktnému, zákonníckemu životu a falošnej spiritualite, zakladajúcej si na pravidlách a predpisoch. Vždy, keď k nám prišla, chcela robiť „normálne“ veci, ako napríklad pozerať s nami futbal. Snažila sa zakryť fakt, že pracuje pre cirkevný zbor. Vedel som, že v živote nie je šťastná, pretože ju nútili, aby bola niekým, kým v skutočnosti nebola. Keď si vzala život, bol som na cirkevný zbor poriadne naštvaný a „vykašľal" som sa naň.

Aby toho nebolo málo, keď som sa prechádzal ulicami nášho mesta, zbadal som muža, ktorý potreboval pomoc. Vedúci zboru sa ho opýtal, či je kresťanom, ale keď povedal, že neverí, len tak ho tam nechal. Tento incident — a popri ňom smrť mojej tety — ma donútili premýšľať o Bohu a o tom, či vôbec nejaký milujúci Boh je, najmä keď Jeho ľudia nie sú ani zďaleka láskaví, nezaujímajú sa o iných v núdzi a nútia ženu, aby žila život, ktorý žiť nechcela.

Preteky môjho života

Cez mojich kolegov som bol pozvaný na obchodné školenie, organizované kresťanmi. Spočiatku som si myslel, že to zase budú samé „kecy“ o Bohu, a nechcelo sa mi tam ísť. Ale bolo v nich niečo, čo ma presvedčilo, aby som tam šiel. Chcel som vedieť, čo také vedia o biznise a živote, čo by som ja nevedel. A tak som sa toho obchodného stretnutia zúčastnil a naučil sa, akú obrovskú úlohu hrá v obchode viera. Bez viery, teda dôvery v nekonečného Boha namiesto dôvery v peniaze, bude nakoniec obchod v koncoch. Na tomto stretnutí som si uvedomil, že potrebujem Ježiša Krista. On zomrel na kríži za moje hriechy a porazil smrť, aby som ja mohol mať vzťah s Bohom. Tento vzťah je presne takým naplnením, aké som bol hľadal. Zaplnil dieru, ktorú som cítil v srdci. Ježiš nie je iba nejakou praktickou alebo teoretickou súčasťou biznisu, On je mojím Pánom v obchode i v živote. Je Pánom mojich dobrodružstiev.

Dnes predstavuje jazdenie na pretekoch rely jednu z mojich najväčších vášní, ale nie je to niečo, čo ma úplne pohlcuje, ako to u mňa bývalo v prípade iných súťažných športov alebo v prípade biznisu. Na konci dňa nie som pretekárom rely, ale otcom, manželom a Božím dieťaťom. Teraz už mám vo svojom živote cieľ, no nie je ním to, koľko peňazí mi vynesú moje obchody alebo koľko športových trofejí získam, dokonca ani to, ako veľmi ma moja žena a deti milujú. Mojím cieľom je nasledovať Boha, stále lepšie spoznávať Krista a rásť vo vzťahu s Ním. To sú skutočné preteky môjho života.

Žiť s cieľom

Ak si niekedy mal pocit, že si už všetkému prišiel na kĺb, no napriek tomu sa cítiš stratený, tak vedz, že nie si sám. Každý túži po cieli. Nikto nechce žiť život, ktorý by nemal hlbší zmysel. Boh ti ponúka život, ktorý je zmysluplný vďaka Ježišovi Kristovi, Jeho Synovi, ktorého sa vzdal na kríži, aby zomrel za naše hriechy. On túži po vzťahu s tebou a chce ti dať život, po ktorom túžiš ty — život žitý naplno.

Aj práve teraz môžeš vierou, pomocou modlitby, prijať Ježiša Krista. Modlitba je jednoducho rozhovor s Bohom. Boh pozná tvoje srdce a nezáleží mu ani tak na tvojich slovách, ako na postoji srdca. Tu je návrh takejto modlitby:

Pán Ježiš, chcem Ťa poznať osobne. Ďakujem, že si na kríži zomrel za moje hriechy. Otváram dvere svojho života pre Teba a žiadam Ťa, aby si tam prišiel ako môj Záchranca a Pán. Prevezmi kontrolu nad mojím životom. Ďakujem Ti za odpustenie hriechov a za večný život. Sprav ma takým človekom, akým ma chceš mať.

Laurie Wang ©  2005. Pôvodný článok nájdete na: www.growthtrac.com

5/5 (2 hlasy)

Stránka chcemviac.com je zadarmo. Ak sa Vám náš obsah páči, podporte nás. Pribudne viac dobrého obsahu. Ďakujeme.

Chcem podporiť

Ak máte záujem o pravidelné novinky z nášho webu, dajte nám svoju e-mailovú adresu, a my vám ich s radosťou každý týždeň pošleme.

Kliknutím na tlačidlo „Odoberať novinky“ vyjadrujete svoj súhlas so spracovaním osobných údajov.